WRTC 2002

 


World Radio Team Championship Contest


 

VALMISTELUJA

 

Kevät oli purskahtelevien kiireiden aikaa. Viikkoihin ei tapahtunut mitään ja sitten olikin hirveän kiirettä saada asioita - mastoja, kaapeleita, antenniliittimiä, jatkojohtoja, hotellimajoituksia, maadotuksia, ruokailuja, antennijalustojen sementtivaluja, nylonnarua, tavara- ja välinekuljetuksia, vinssiä, sokkatappeja, ruokalistoja dieettivarauksineen, asematilanneraportteja, puutelistoja...
- kuntoon ja varattua varmasti ajoissa paikalleen.
Taas viikko pari ihan hiljaista ja sitten hirveää hulinaa asian tiimoilta.

 

 

Olimme sopineet WRTC2002-järjestelytoimikunnan kanssa, että  Porvoon RadioHarrastajat Ry muodostavat viiden

 asemapaikan ryppään nimellä TeamPRH.

 

Seuranta- ja ohjauskokouksia pidettiin kevään mittaan kerran kuussa Helsingissä Hotelli SAS Radisson Otaniemessä.

Vastuuhenkilöt, Jukka OH2MA Site Managerina kiersi myös Team PRH:n tulevat sijainnit todeten ne hyviksi tai erittäin hyviksi. Olimme mielissämme!

 

Niissä tehtiin runsaasti töitä, että kaikki osatekijät saatiin asettumaan kohdakkain.  Suunnitelmia ja muutoksia niihin tehtiin, valmisteluja seurattiin ja kiirehdittiin. Vähän kerrallaan suunnitelmat muuttuivat todeksi; tavaroiksi ja asemarakenteiksi tuleville kilpailupaikoille.

 

Antennit tulivat.
Suomen Antennitehdas toimitti yli 50 perusantennia: Lanka-antennin 80 ja 40 metrin bandeille sekä beamin 24 - 20 - 15 - 12 - 10 metrin bandeille. Rotaattori alle..

Niiden koostamisesta, että nostosta pidettiin Karin OH2KU tontilla opastusnäytös: miten kaikki käy hienosti.

 

 

Ja näinhän se onnistui vallan mainiosti!
SWR:t testattiin ja antennihan workki ihan kivasti! VFB!


 

Antenneja alkoi saamaan. Niitä piti pystyttää! Tai oikeammin, meitähän opetettiin pystyttämään antennijärjestelmiä: KUNNOLLA!

Miikalle OH2LOI tuleva Beam ja Kenin OH2NMZ kanssa kaatosateessa virittämässä Beamia kasaan!
 

Kevät eteni. Ja tarkastusryhmiä kiersi kullakin asemapaikalla.
Kari OH2KU Tyysterissä, Tapsa OH2HXT Haikkoossa, Miika OH2LOI ja Ken OH2NMZ Särkijärvellä sekä Timppa OH2HXP Porvoon Ilolassa!

Alkoi kaikki olla valmiita.
Joitain pikku- ja keskikokoisia puutteita korjailtiin ja fixsattiin kiireellä, antennimastoon kapuiltiin ja mastoporukka piteli ukkoja mastossa estääkseen putoilemiset! Tai ainakin hallitusti kaksoiskierteellä vaikeusasteena 1½ !

No, talven mittaan asemat ottivat osaa pariin kolmeen harjoituskilpailuun; KSSainio ennenkaikkea. Saimme siihen OJ-kutsut asemien "koeajoa" varten.

Hyvinhän se meni!


Kotioloissa oltiin kuka mitenkin jännittyneitä miten asiat edistyvät ja ennenkaikkea millaiset kilpailijat MEILLE tulevat!

Luvattiin sitä ja pidettiin tätä ja selvitettiin tuota.
Kaikki "sivuseikat" mietittiin; kuka tupakoi ja missä, allergiat, lepohetket (jos nyt niitä tulisi ainakaan kilpailun aikana) ja kilpailijoiden toimittaminen oikealle asemalle varusteineen!

Siinä miettimistä. Ja suunnittelemista.

 

 

 

Asema kerrallaan tuotti tulosta, valmistuen - ajoissa!

Vielä - viimeisenä voiteluna - kävi Esa OH2KPU katsastamassa ja koeajamassa kunkin aseman antennivarustuksen esittäen lausuntonsa sitten eteenpäin WRTC2002-vetäjille.

Kello kävi ja allakka lehteili sivujaan!

Oliko kaikki kunnossa? SRAL KESÄLEIRI 2002