Updated: 21.02.2015

QSL-KORTTEJA


QSL-kortit ovat perinteinen muoto pidetyn radioyhteyden vahvistamisesta.
Kansalliset radioamatööriliitot välittävät niitä jäseniltään maailman eri puolille.

Ja QSL-kortit ovat - varsinkin harvinaisen radioamatööriaseman -  arvostettuja; fyysisesti nähtäviä todistuskappaleita pidetyistä "eteerisistä" yhteyksistä. Ne ovat monen Ham-Shackin (radioamatööriaseman) kaunistuksena; usein vuosikymmenien työn ja harrastuksen tuloksina koko seinän kattavana muistojen kuvaelmina. Siksi itse QSL-kortin suunnittelemiseen paneudutaan huolella ja arvokkuudella. Viestiihän se parhaimmillaan sekä kyseisen radioamatöörin olemuksesta, että hänen kotimaansa kulttuurista tyylikkäästi pelkistetyn luonnehdinnan.

OG80ABB Logbook!Porvoon RadioHarrastajien kerhoasema OH2ABB ei ole kovin paljoa ollut äänessä, joten sen pitämät radioyhteydet ovat vähäisiä. Mutta toisaalta juuri tuo - harvinaisuus - nostaa kyseisen kerhoaseman workkimisen (työskentelyn = siihen yhteyden pitoa radioitse) arvoa. Ks. OH2ABB-sivu

Siitä huolimatta - vai juuri siksi? - esitämme ohessa jonkusen saamamme QSL-kortin sen minkä palvelimemme tilavaraus sallii.

Kuten toisaalla todettua, kerhon kutsulla ollaan oltu äänessä varsin nirkoisesti.
Kenin OH2NMZ kotiasemalta aluksi, sitten parissa PR-tilaisuuksissa sekä sittemmin parina vuotena Huuhkajavuorelta.


Pääsemme nyt paremmin ääneen kun olemme saaneet kunnollisen kerhoasemapaikan, asemaradion, että GPH-1500 antennin katolle!