WRTC2002


More Pictures: (form offical site) (gone forewer)

ALUKSI
WRTC2002 logoOlympiarenkaat 1952

Jo syksyllä 2001 Kari OH2KU tuli juttelemaan kerhoilloissa, että nyt olisi ensi kesänä tulossa aivan erikoinen ja suuri maailmanlaajuinen kilpailu Suomeen: World Radio Team Contest 2002.
Se oli niinkuin maailmanlaajuisen DXCC-kisan "sisällä", samana aikana samoilla taajuuksilla saadakseen mahdollisimman paljon vasta-asemia "hereille" hyödyntämällä DXCC-kilpailun suosiota.

Kovin hiljalleen siinä tunnuttiin "lämpenevän" ajatukselle mutta pääsimme niin pitkälle, että WRTC2002:n pääorganisaattori Martti OH2BH lupautui tulemaan ja kertomaan mistä siinä oikein on kysymys.


Martti OH2BH kertoo PRH tilaisuudessa WRTC2002 ideasta
Martti saapui ja kahvia keitettiin. Mutta ennenkaikkea puhuttiin ja hän kertoi kilpailu-uransa nuoresta miehestä joka tarmokkaana sekä määrätietoisena päätti haastaa isoisempansa jalossa radiokilpailun hengessä.
Haastoi. Ja voitti!
Siitä alkoi "nokittelu" joka ajan ja vuosien mittaan muodostui kovin yksipuoliseksi: Martin "poppoo" voitti - aina!

Mutta kyllä Martti OH2BH ja Jukka OH2MA sitten tekivätkin töitä. Käytiin workkimassa "voitto kotiin" milloin Gambiasta, Madeiralta, milloin Kanarian saarilta!
 

Martin OH2BH QSL-kortti 1961 - 2001

 

Maailmaluokan mediamoguli Ted Turner loi 1990 "Goodwill Games" saadakseen kylmän sodan jälkeen myös kansat ja kansalaiset lähentymään toisiaan. Yhdysvaltoihin tuli Venäläisiä radioamatöörejä amerikkalaisten hamien koteihin vieraaksi ja workkimaan kilpaa!
Kaikki hyvässä liennytyksen hengessä. Kisojen suosio oli valtava ja julkisarvo mittaamaton.

90-luvulla päätettiin uusia kilpailut ja niitä järjestettiin muutamaan otteeseen eri puolilla U.S.A:ta. Oli taukoja ja jossain vaiheessa kilpailut saivat radiomaisemman nimen: WRTC World Radio Team Contests ja osanottajia saattoi olla "kaikista" maista ja maanosista.

Vuonna 2000 järjestettin kilpailu Sloveniasta alkuperäisen perusajatuksen olessa vahvasti mukana Jugoslavian monikansallisilla raunioilla.
Kilpailu onnistui yli odotusten. Voittajina jälleen Steve N5TJ / Dan K1TO Yhdysvalloista.
 


 

Martin ja Jukan ajatus Radio-Olympialaisista - ja Suomessa - sai vahvaa synergiaa Helsingin XII Olympialaisten 50-vuotisjuhlavuodesta 1952 - 2002.

WWW.WRTC2002.ORG

Piti tehdä perusratkaisut, että kisa mittaisi kilpailuteamien taitoja eli luoda 50 teamille mahdollisimman tasavertaiset olosuhteet mitä välineisiin - radiot ja antennit - tuli. Etelä-Suomen maasto oli melkoisen samanoloista Salpausselän eteläpuolella joten 50 asemaa piti sijoittaa järkevästi mahdollisimman "pienelle" alueelle.

Silloin käännyttiin kerhojen puoleen.
Käännyttiin myös Porvoon RadioHarrastajien puoleen; olisiko mahdollista sijoittaa viisi (5) kilpailuasemaa Itä-Uudellemaalle?

Talven taittuessa tutkimme radioamatööriperheiden mielentilaa.WRTC2002 kartta kilapiljoiden sijoittumeista Etelä-Suomeen
Toki näin mielenkiintoinen vierailijaryhmä, kolme todennäköisesti vierasmaalaista henkilöä saapuisi "meille" ja workkisi hiki hatussa sen 24 tuntia ja tulisihan siinä tutustuttua ennen ja jälkeenkin kisan. Kuka ties heistä saisi "kaukoystäviä" vuosien saatoksi...

Ajatus alkoi itää..
Ehkä se ei ollutkaan ihan niin 'hirveää' ja vaikeaa keskustella muunmaalaisten ja -kielisten kanssa, olimmehan kaikki sentään amatöörejä!

Mutta ketä ja mistä sieltä tulisi niitä kilpailijavieraita?
Vähän kerrassaan niitä maita ja kilpailijakaksikkoja; Teameja alkoi löytyä. Todella, eripuolilta maailmaa!

WWW.WRTC2002.ORG/TEAMCALLS.HTM

Mutta mitkä niistä tulisivat - sattuisivat - meille?

Vähitellen aloimme sopeutua asiaan.
Sattumalla on osansa ja kaikkeen tottuu! Sitä paitsi he olisivat joka tapauksessa kunnon amatöörejä - vieläpä parhaasta päästä. Tämä oli kutsukilpailu meriittien myötä!


WRTC2002 suunnittelutilaisuus Jukan OH2MH kanssaKun periaate alkoi selventyä alkoivat meidänkin päässämme käytännön toimenpiteet


Asioista oli sovittava. Ja niitä olikin sitten uskomaton määrä.
Isäntäasemien sopimisen jälkeen alkoivat Teamien vetäjien yhteispalaverit Helsingissä Hotelli SAS Radisson Otaniemessä. Istuntoja pidettiin kuukausittain kesäkuulle.
Selvitettävää oli nippeleistä kokonaisbudjettiin.
Nehän selvitettiin.
 
Siinä sivussa alettiin rakentamaan asemia standardin mukaiseksi. Niidenhän tuli olla mahdollisimman vertailukelpoisia ettei eroja niiden suhteen olisi - tai ainakin mahdollisimman vähän.


Valmisteluja